FAQ

Droogbloemen
Hoe lang gaan droogbloemenvensters mee? 

>Dat is afhankelijk van vele factoren, o.a. de bloemsoort en plek waar je het lijstje ophangt. Hoe meer direct zonlicht, hoe sneller de kleuren zullen afnemen. De bloemen zijn op verschillende manieren behandeld (keramische techniek, uv- en/of pigmentbehandeling) om de kleurintensiteit zo lang mogelijk te behouden, maar toch hebben ze net als alle natuurproducten niet het eeuwige leven. Ga er vanuit dat de kleuren het eerste jaar het mooist zullen zijn en de daarop volgende jaren langzaam zullen afnemen. Het is persoonlijk of en tot wanneer je de afgezwakte kleuren mooi vindt. 

Sowieso gaan droogbloemen véél langer mee dan bloemen op vaas natuurlijk! 

Hoe behandel ik droogbloemenvensters?

>Plaats ze op een droge plek (niet in de badkamer!) zonder direct zonlicht en dus nooit voor het raam; dan blijft de kleurintensiteit zo lang mogelijk behouden. Verder hoef je niets te doen dan er van te genieten!

Zijn de bloemen behandeld? 

>Bloemen die daarvoor geschikt zijn hebben een keramische droging gehad. Door het snelle drogen blijven de kleuren langer behouden. Het snelst verdwijnt de groene kleur van de stelen en bladeren. Deze tip ik soms aan met aquarelverf zodat ze lang mooi blijven. 

Hoe maak je een droogbloemenvenster? 

>Dat wordt beschreven in deze blog.  

Klantenservice
Wat als ik niet tevreden ben met het product? 

>Het kan natuurlijk dat het product toch niet helemaal bevalt. Je kunt het product dan binnen 14 dagen retour sturen, nadat je ons op de hoogte hebt gebracht (via de contactpagina). De verzendkosten zijn voor eigen rekening en verzenden is jouw eigen verantwoordelijkheid. Als we het product in goede staat terug hebben ontvangen storten we het aankoopbedrag van het venster binnen 3 werkdagen terug op jouw rekening. 

Zie ook onze AV.

Kan ik het product mooi laten inpakken? 

>Al onze producten worden mooi ingepakt en zijn gelijk geschikt om cadeau te geven! 

Verzenden en ontvangst
Wat zijn de verzendkosten?

>Wij werken met postnl. Verzenden kost in 2023 €6,95. Omdat we het breukrisico zo klein mogelijk willen houden verzenden we niet via brievenbuspost. 

Is ophalen ook mogelijk? 

>Dat is niet mogelijk. 

Hoe lang duurt het voor ik mijn product ontvang? 

>Wij versturen de pakketjes 2 x per week (dinsdag en vrijdag), dat betekent meestal dat je maximaal 4 dagen moet wachten. 

Overige diensten
Geef je ook cursussen in het maken van droogbloemenvensters? 

>Nog niet. Laat weten als deze wens bestaat en dan onderzoek ik de haalbaarheid. 

Kan ik ook mijn trouw- of rouwboeket laten verwerken tot droogbloemenvenster? 

>Dit kan. Neem dan even contact op via de contactpagina zodat we kunnen overleggen wat je wensen zijn. Ook als je bijvoorbeeld een speciale bloemsoort zou willen laten inlijsten, kun je dit verzoek doorgeven aan mij. Let op: niet alle bloemen zijn geschikt om te drogen.